piatok, 20. augusta 2010

Domáca paštéta z kuracích pečienok



Ingrediencie:
500 g kuracích pečení
500 ml mlieka
150 g masla
100 sladkej smotany
1 menšia cibuľa
2 strúčiky cesnaku
soľ
čierne korenie
Postup:
Kuracie pečienky očistíme pokrájame na väčšie kusy a namočíme do mlieka. Necháme odstáť asi hodinu. Pečienky vyberieme z mlieka, osušíme ich. (Keď sa ponáhľame, tento krok môžeme vynechať, ale kuracie pečienky namočené v mlieku budú jemnejšie a menej nahorké.)  
Na 30 g masla opečieme najemno nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme pečienky. Opekáme tak 2-3 minútky. Kuracie pečienky by mali byť prepečené, ale vnútri by mali ostať ružové a šťavnaté. Pozor, aby sme ich nevysušili.  Hotové pečienky presunieme aj s maslom, na ktorom sa smažili, do mixéra. Pridáme soľ, čierne mleté korenie, smotanu a ešte 100 g masla. Poriadne rozmixujeme. Hotovú paštétu ešte prepasírujeme cez sitko, aby bola jemná a hodvábna. Nalejeme do malých misiek a zalejeme roztopeným maslom Do masla môžeme pridať mandľové lupienky, drvené čierne korenie, alebo cesnak. Necháme v chladničke do druhého dňa stuhnúť.

3 komentáre:

  1. tak tato pastetka nema chybu! Je uuuuplne fantasticka!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ... jednoduchá a fakt úúúúžasnáááá

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Jednoduchá, rýchla, vynikajúca...

    OdpovedaťOdstrániť