utorok, 24. augusta 2010

Hovädzie mäso na hubách


Ingrediencie:
4 plátky kvalitného hovädzieho mäsa
400 g húb (lesné, šampiňóny)
50 ml bieleho vína
50 g masla
2 PL hladkej múky
zeleninový vývar
petržlenová vňať
Postup:
Hovädzie mäso naklepeme na veľmi tenké plátky. Cesnak nakrájame na plátky a opečieme ho na olivovom oleji. Pridáme nakrájané huby a opečieme. Zalejeme bielym vínom a vývarom. Osolíme a pridáme petržlenovú vňať. Podusíme. Kúsok masla  obalíme v múke a pridáme ho do hubovej omáčky. Omáčka zhustne a prepojí sa. Naklepané plátky hovädzieho mäsa, osolíme, obalíme v hladkej múke a osmažíme na olivovom oleji asi 2 minúty z každej strany. Opečené mäso pridáme do hubovej omáčky. Povaríme...ak máme kvalitné hovädzie mäso na steaky, tak varíme len pár minút.  Podávame s foccaciou alebo zemiakovou kašou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára