streda 27. apríla 2011

Hovädzie na hrášku



Ingrediencie:
500 g hovädzieho mäsa (napr. z pliecka)
2 cibule
3 ČL paradajkového pretlaku
1 ČL plnotučnej horčice
1 ČL korenia na maďarský guláš
300 ml hovädzieho vývaru
200 g mrazeného hrášku
soľ
mleté čierne korenie
Postup:
Na oleji opečieme cibuľu, pridáme na kocky nakrájané hovädzie mäso. Dusíme dokiaľ sa nevyvarí pustená šťava z mäsa. Potom ešte chvíľu opekáme a pridáme paradajkový pretlak, horčicu a gulášové korenie. Zalejeme vývarom, zakryjeme a dusíme do mäkka. V tlakovom hrnci postačí tak 25 minút. Potom pridáme mrazený hrášok podľa chuti pridáme soľ a korenie. Povaríme pár minút. Podávame s ryžou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára