štvrtok 23. júna 2011

Morčacie mäso s kôprovou omáčkou



Ingrediencie:
Na morčacie mäso:
400 g morčacieho vykosteného stehna
1 väčsia cibuľa
1 ČL gulášového korenia
1 ČL červenej papriky
½ ČL solčanky
Na kôprovú omáčku:
1 PL masla
2 PL čerstvého kôpru
2 PL hladkej múky
500 ml mlieka
2 ČL cukru alebo pár kvapiek stévie
1 ČL citrónovej šťavy
soľ
Postup:
Morčacie mäso umyjeme a nakrájame na kocky. Na panvici opečieme cibuľu, pridáme morčacie mäso a chvíľu opekáme. Pridáme koreniny, premiešame a zalejeme 2 dcl vody. Prikryjeme a 20 minút podusíme.
V inom hrnci si roztopíme maslo pridáme múku a osmažíme. Zalejeme mliekom, pridáme nasekaný kôpor  a povaríme asi 20 minút, aby sa vyvarila chuť múky.  Ochutíme soľou, cukrom (alebo stéviou) a citrónovou šťavou. Podávame so zemiakmi.

1 komentár: