utorok 25. októbra 2011

Bravčová panenka s balzamikovou omáčkou



Panenka je naše obľúbené mäsko, ktoré keď sa dobre pripraví, tak je úžasne šťavnaté a chutné. Takže,  poprosím,  netrápte ju dlho na panvici...stačí sprudka opiecť zo všetkých strán a nechať v alobale odstáť, kde nádherne skrehne a bude fantastická.

Ingrediencie:
1 bravčová panenka
anglická slanina (nemusí byť)
4 PL kvalitného tmavého balzamikového octu
1 ČL javorového sirupu
100 ml smotany alebo 2 PL bieleho gréckeho jogurtu Milko
olej
soľ
Postup:
Panenku umyjeme a nakrájame na medailóniky, ktoré obalíme v plátkoch anglickej slaniny. (Tento krok môžeme aj vynechať, ale keď panenku obalíme v slanine ostane šťavnatejšia  a slanina jej dodá výbornú chuť.) Osolíme, okoreníme a sprudka opečieme na oleji. Zabalíme do alobalu a necháme 10 minút odpočinúť. Do výpeku z mäsa si dáme trošku vody, javorový sirup a balzamikový ocot. Premiešame a  vyredukujeme. Pridáme smotanu alebo jogurt. Ak pridávame jogurt, tak už nevaríme, len riadne pomiešame. Smotanu môžeme nechať krátko prevrieť, aby omáčka ešte trochu zhustla. Dochutíme soľou. Panenku rozbalíme z alobalu a podávame preliatu balzamikovou omáčkou. Ako príloha je vhodná grilovaná zelenina alebo šalát. Hladní a ,,nechudnúci" si môžu urobiť aj pečené zemiaky.

2 komentáre:

  1. Hmmmmmmm, opat nieco pre mna:) Mam rada panenku preliatu roznymi omackami .

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Veru aj pre mna...vyborny obed sme vcera mali :-))

    OdpovedaťOdstrániť