štvrtok 27. októbra 2011

Losos so švédskou omáčkou


Majonézu a kyslú smotanu môžeme v tomto recepte nahradiť bielym gréckym 0% jogurtom Milko a hneď máme ,,light" verziu. Zemiaky tiež môžeme vynechať a máme parádnu ,,low carb" večeru. Mňam, mňam...

Ingrediencie:
Na lososa:
2 filety z lososa
2 PL citrónovej šťavy
soľ
mleté čierne korenie
olivový olej
maslo

Na omáčku:
3 PL majonézy
2 PL kyslej smotany
1 ČL hrubozrnnej horčice
2 ČL dijonskej horčice
2 ČL medu
soľ
mleté čierne korenie
Postup:
Lososie filety osolíme, okoreníme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Krátko ich opečieme na troške masla a olivového oleja. Medzitým si poriadne vymiešame všetky ingrediencie na omáčku. Lososa podávame preliateho omáčkou s varenými zemiakmi a zeleninou.

4 komentáre:

  1. Jeeeeej opat krasny receptik. Tu hrubozrnu horcicu mas na mysli kremzsku horcicu alebo aku? Lososa milujem a ta omacka ma tiez oslovila, len neviem, ci sa mi podari pozhanat tu horcicu.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja som pouzila hrubozrnnu horcicu znacky Maille a je ju bezne dostat. Ja som ju kupila tusim v Bille alebo Hypernove. Nepamatam si...ale mavaju ju bezne. Mozno sa da nahradit aj kremzskou...ale neskusala som.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. vyzerá to výborne, mňam. ako dlho asi trvala celková tepelná úprava rybky? dík :-) vyskúšam!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ahoj :-) Ja som ho robila velmi kratko, aby ostal stavnaty...takze asi 2 minuty som ho opiekla z kazdej strany a potom som ho v rure dopiekla asi 7 minut. A bol vyborny :-)))

    OdpovedaťOdstrániť