štvrtok 23. februára 2012

Kuracie špízy so šampiňónmi



Ingrediencie:
2 kuracie prsia
300 g väčších šampiňónov

Marináda:
4 PL teriyaki marinády (dostať v každom supermarkete)
1 ČL hnedého cukru alebo medu
2 PL sézamového oleja
1 strúčik cesnaku

Omáčka:
3 PL sladkej čili omáčky
2 PL vody
1 PL medu
2 PL sójovej omáčky

Postup:
Nakrájame kuracie prsia, šampiňóny prekrojíme na polovicu. Vymiešame všetky prísady na marinádu a vložíme do nej mäso aj huby. Necháme chvíľu marinovať. Potom striedavo ponapichujeme na špajdle. Na panvici rozhorúčime trochu oleja a špízy na ňom sprudka opečieme, tak aby mäso bolo riadne prepečené. Podávame s ryžou (ja som ryžu basmati premiešala s nakrájanou jarnou cibuľkou a čerstvou červenou paprikou). Prelejeme omáčkou, ktorú  pripravíme prevarením zvyšku marinády, vody, sladkej čili omáčky, medu a sójovej omáčky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára