pondelok 16. apríla 2012

Dve rýchle tuniakové omáčky na cestoviny



Smotanová:
Ingrediencie:
4 strúčiky cesnaku
200 ml smotany
1 malá konzerva tuniaka v olivovom oleji
50 g strúhaného parmezánu
1 PL olivového oleja
½ ČL citrónovej šťavy
čerstvá petržlenová vňať
čerstvo mleté čierne korenie
Postup:
Na panvicu si nalejeme olivový olej a olej z tuniaka. Pridáme na drobné kocky nakrájaný cesnak a na miernom ohni pár minút opekáme. Dávame pozor, aby nám nezhnedol. Pridáme tuniaka a zalejeme smotanou. Pár minút povaríme a pridáme parmezán. Zamiešame a odstavíme. Dochutíme citrónovou šťavou, soľou, mletým čiernym korením. Nakoniec vsypeme nasekanú čerstvú petržlenovú vňať.

Paradajková:
Ingrediencie:
1 konzerva krájaných paradajok
50 g údenej prerastenej slaniny
2 strúčiky cesnaku
2 ČL paradajkového pretlaku
1 konzerva tuniaka v olivovom oleji
1 PL cukru
olivový olej
oregano
tymian
čerstvo mleté čierne korenie
soľ

Postup:
Na panvici si na kvapke olivového oleja opečieme nadrobno nakrájanú slaninu. Pridáme cesnak a ešte malú chvíľku opekáme. Pridáme paradajkový pretlak a konzervované paradajky. Ochutíme cukrom, vhodíme bylinky (ja som použila čerstvé oregano a tymian) a dusíme pár minút. Napokon pridáme konzervovaného tuniaka a ešte pár minút povaríme.

3 komentáre: