streda 11. apríla 2012

Jarné rizoto



Ingrediencie:
120 g guľatozrnnej ryže na rizoto
1 stredná cuketa
1 väčšia mrkva
2 strúčiky cesnaku
70 g mrazeného hrášku
2 jarné cibuľky
1 zeleninový gurmánsky bujón
čerstvé bylinky (ja som použila tymian a rozmarín)
2 PL olivového oleja
1 PL masla
50 g strúhaného parmezánu
Postup:
Na olivovom oleji opečieme nasekaný cesnak, bylinky, na malé kocky nakrájanú mrkvu a cuketu. Pridáme ryžu a ešte chvíľu opekáme. Postupne po naberačkách pridávame horúci zeleninový vývar, ktorý si pripravíme z 500 ml vody a zeleninového gurmánskeho bujónu (alebo použijeme domáci vývar). Vždy keď sa vývar vsiakne do ryže pridáme ďalšiu naberačku. Tesne pred dokončením pridáme mrazený hrášok a nakrájanú mladú cibuľku. Odstavíme, vmiešame maslo a nastrúhaný parmezán. Tým získame lahodné a krémové rizoto. Hneď podávame.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára