utorok 10. marca 2015

Avokádový šalát


Výborný avokádový šalát, ktorý sa hodí k akémukoľvek grilovanému mäsu alebo k rybe. Avokádo musíme použiť naozaj zrelé a mäkké a potom spolu s octom a javorovým sirupom vytvorí chutnú zálievku.

Ingrediencie:
1 avokádo
1 červená paprika
1 červená cibuľa
kúsok ľadového šalátu, alebo 1 šalát Little Gem
100 g balkánskeho syra
100 g sterilizovanej červenej fazule
100 g mrazenej kukurice (uvarenej)
Zálievka:
1-2 PL bieleho balzamikového octu (z Marks&Spencer je top), 1-2 ČL javorového sirupu, soľ
Postup:          
Zmiešame nakrájané avokádo, balkánsky syr, papriku, cibuľu a šalát. Pridáme červenú fazuľu, ktorú si precedíme z nálevu a opláchneme. Vmiešame aj uvarenú, vychladnutú kukuricu. Dochutíme balzamikovým  octom, javorovým sirupom a soľou. Premiešame a hneď podávame.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára