pondelok 16. marca 2015

Bravčová panenka so sezamom



Mám veľmi rada bravčovú panenku, lebo sa z nej dajú vykúzliť rýchle a vynikajúce jedlá. Je to diétne mäsko, ktoré keď sa dobre pripraví, tak je šťavnaté a lahodné. Stačí jej krátka príprava na panvici a potom pár minútový odpočinok v alobale, kde dôjde a skrehne. Úspech zaručený:-)
Moja staršia dcéra, ktorá je veľmi vyberavý jedák, toto jedlo miluje, takže jej nerobím panenku pikantnú, … ale kombinácia med, sója a čili je top…

Ingrediencie:
1 bravčová panenka
2 PL sezamových semienok
1-2 PL medu alebo javorového sirupu
1-2 PL sójovej omáčky
1 strúčik cesnaku
Olivový olej
Soľ
Čili vločky (pokiaľ to budú jesť deti, tak vynechať)
Postup:
Panenku nakrájame na medailóniky. Osolíme, posypeme čili vločkami pokvapkáme olivovým olejom a necháme chvíľu odpočinúť. Potom sprudka opečieme z oboch strán na kvapke olivového oleja. Presunieme do alobalu a necháme postáť. Medzitým si vo výpeku z mäsa opečieme nadrobno posekaný cesnak, pridáme med, sójovú omáčku a trošku vody (max 1-2 PL). Prevaríme. Do panvice vrátime mäso, jemne premiešame aby sa obalilo omáčkou a posypeme nasucho opečenými sezamovými semienkami. Podávame s ryžou alebo len so šalátom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára