piatok 20. marca 2015

Cuketová fritata



Rýchla a jednoduchá ,,low carb“ večera. Behom chvíle máte na stole plnohodnotné jedlo plné bielkovín a zeleniny. Základom je:
-  nedusiť cuketu na panvici dlho, aby sa nerozvarila a neostala z nej len kaša....
- a po zaliatí cukety vajíčkami, znížiť teplotu na mininum a už len chvíľu nechať dôjsť, aby sa vajcia nevysušili a fritata ostala šťavnatá.
Dobrú chuť:-)
Ingrediencie:
2 mladé cukety
50 g tvrdého strúhaného syra 
(mozzarella, niva, eidam, gouda...)
2 jarné cibuľky
1 strúčik cesnaku
2 vajcia
4 PL mlieka
Soľ
Postup:
Na panvici opečieme nakrájané jarné cibuľky s cesnakom. Mierne osolíme a pár minút opekáme. Pridáme nahrubo nastrúhanú cuketu  a podusíme 2-3 minútky. Zalejeme vajcami, ktoré vymiešame s mliekom a strúhaným syrom ( ja som použila mix mozzarella a niva). Prikryjeme a necháme na miernej teplote pár minút stuhnúť. Podávame s nakrájanou zeleninou alebo so zeleninovým šalátom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára