streda 25. marca 2015

Kuracie mäso s dijonskou horčicou a javorovým sirupom



Tento recept som našla na jednom zahraničnom food blogu pod názvom ,,Men pleasing chicken“ (Kura, ktorým potešíte mužov). No uznajte.....to som jednoznačne musela hneď vyskúšať:-) ....a výsledok? Potešený bol nielen manžel ale celá rodina...aj ja a hlavne aj deti...naozaj geniálne jedlo. Kuracie mäso je šťavnaté, skvelo ochutené, jemne nasladlé .....fantastické....a najlepše je, že na to  potrebujete len minimum surovín a príprava je expresná.
Ingrediencie:
600 g vykostených kuracích stehien
4 PL jemnej dijonskej horčice (používam zn. Maille)
3 PL javorového sirupu
1 PL bieleho balzamikového octu
Soľ
Čierne korenie
Postup:
V zapekacej miske zmiešame javorový sirup, dijonskú horčicu a biely ocot. Vykostené kuracie stehná osolíme, okoreníme a vložíme do pripravenej horčicovo-javorovej marinády. (Môžeme nechať chvíľu marinovať, ale nie je to nutné, mäso dokonale natiahne všetky chute počas pečenia). Zapekaciu misku s kuraťom a omáčkou (marinádou) vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov a pečieme 40 minút. V polovici pečenia prelejeme výpekom. Po 40 minútach prepneme rúru na režim grilovania a necháme ešte 15 minút, aby sa povrch trochu skaramelizoval. Vyberieme a necháme ešte 10 minút postáť. Podávame s čímkoľvek. Hodí sa ryža, zemiaky, chlieb.....mne stačí len parená zelenina alebo zeleninový šalát.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára