streda 18. marca 2015

Morčacie mäso s mandľami



Použila som vykostené morčacie stehno. To je vynikajúce, šťavnaté a chutné mäso. Týmto mäsom sa dá zdravo nahradiť bravčové stehno alebo pliecko. Dokonca by som povedala, že je aj oveľa chutnejšie.  Ja ho s obľubou používam aj do zdravších verzií gulášov, napríklad aj do segedínskeho gulášu.
Ako prílohu som použila celozrnný kuskus s restovanou cuketou....a ľahký, výživný obed bol na svete :-)

Ingrediencie pre 2 osoby:
300 g vykosteného morčacieho stehna
hrsť blanšírovaných mandlí
1 červená paprika
2 ČL paradajkového pretlaku
1 ČL kari korenia
1 PL javorového sirupu
soľ
olivový olej
Postup:
Na olivovom oleji opečieme nakrájané morčacie mäso. Orestujeme, pridáme kari korenie, pretlak, soľ, javorový sirup a nakrájanú červenú papriku. Podlejeme trochou vody a dusíme 30 minút. Potom pridáme mandle a ešte dáme na 15 minút dusiť. Podávame s ryžou alebo inou obľúbenou prílohou. Môžeme posypať trochou syra.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára