nedeľa 15. marca 2015

Nutelová torta



Recept na nutelový krém do tejto torty mám od mojej drahej priateľky Mirky, ktorá je úžasná a šikovná kuchárka a cukrárka...a pečie výborné koláčiky a tortičky aj na zákazky..... prosila som ju o recept na rýchlu a jednoduchú tortu pre moje deti na narodeniny. Poradila mi dať na tortu nutelový krém. Nutela je u nás veľmi obľúbená do palaciniek, takže som predpokladala, že to bude mať úspech.....od tej doby ako som prvý krát túto tortu u nás doma spravila, už nemôžem robiť inú....moje deti a aj manžel si ju vyslovene žiadajú a keď sa len skúsim opýtať, či nevyskúšame niečo iné, tak ma odbijú, že čo vymýšlam, že oni chcú túúú výýbornúúúú čokolááádovúúúú.....a pravdaže sa tešia na to, že budú vylizovať zvyšky krému z misky :-)
Niekedy nutelový krém zvyknem obohatiť o vyšľahanú parížsku šľahačku...a to je už úplná pecka.
Čokoládový korpus je odskúšaný.... nadýchaný, jemný ....a vždy sa podarí.
Ingrediencie:
Korpus:
150 g polohrubej múky
80 g kryštálového cukru
2-3 PL kvalitného kakaa
2-3 PL mlieka (na zriedenie ak to bude potrebné)
vajcia
50 ml oleja
2 ČL prášku do pečiva
Krém:
300 ml nutely
250 g mascarpone

1 smotana 33%
100 g čokolády na varenie 
Na potretie korpusu: 2 PL džemu (napr. malinový, marhuľový)   
Postup:
KORPUS: Žĺtka vymiešame s cukrom do peny.  Pridáme olej a ešte trochu prešľaháme. Vsypeme  preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva  a kakaom a už len jemne premiešame. Ak je cesto príliš tuhé, zriedime ho troškou mlieka. Napokon jemne primiešame aj sneh z bielkov. Vylejeme do okrúhlej tortovej formy (24 cm), ktorú sme vyložili papierom na pečenie. (Vyložiť stačí spodok formy) Pečieme pri 175 stupňov 30 minút. Korpus necháme vychladnúť.
KRÉM: Nutelu a mascarpone vyšľaháme na hladký krém. Teraz môžeme jemne primiešať aj vyšľahaný parížsky krém, ktorý si pripravíme deň pred tým z jednej 200 ml šľahačkovej smotany v ktorej sme rozpustili 100 g čokolády na varenie.)  
Koprus po vychladnutí prekrojíme na polovicu, potrieme džemom, potom pridáme krém (zhruba 1/2 polovicu), prikryjeme druhou polovicou korpusu, opäť natrieme krémom a ozdobíme ovocím alebo čímkoľvek. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára