piatok 27. marca 2015

Quinoa – základná príprava



Máte radi quinou? Ja ju milujem:-)
....je ľahko stráviteľná, prirodzene bezlepková  a  patrí medzi výživové bomby ...má vysoký obsah bielkovín, vlákniny, vitamínov a minerálov...obsahom vápnika dokonca prevyšuje mlieko... je tiež bohatá na železo, horčík, vitamíny B a E. Okrem toho je aj veľmi chutná a má široké možnosti využitia...dá sa použiť na slano aj na sladko. Kúpite ju v bio obchodoch alebo DM.
Pri jej príprave treba dodržať pár jednoduchých pravidiel a potom bude Vaša quinoa jemná, nadýchaná s ľahko orieškovou chuťou.
Ingrediencie:
1 hrnček quinoi
1 a ¾ hrnčeka vody
Soľ
Postup:
Presne odmeranú quinou vysypeme do sitka a dôkladne prepáchneme horúcou vodou. Zbavíme sa tak jej nahorklej chuti. Potom ju vysypeme do hrnca, zalejeme vodou, osolíme, privedieme k varu. Prikryjeme a znížime prívod tepla na minimum. Varíme 15 minút, odstavíme a necháme ešte 10 minút pod pokrievkou ,,dôjsť“. Odokryjeme a ,,prehrabneme vidličkou“. Môžeme si ju dať ,,čistú“  ako prílohu, lebo použiť do ďalších receptov.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára