streda 18. marca 2015

Rýchla kuracia ,,čína" so šampiňónmi



,,Čínu“ pripravujem dosť často...Zeleninu a mäso obmieňam podľa zásob v chladničke, zato ingrediencie na  marinádu a  omáčku nemením, to mám overené a vychytané....toto je tá správna kombinácia pre mňa na skvelú ostro-sladko-kyslú ,,čínu“.
Môžeme ešte posypať nasucho opečenými kešu orieškami, alebo sezamom .... a hneď sme o level vyššie :-).
Ingrediencie:
2 kuracie prsia
300 g šampiňónov
4 jarné cibuľky
2 strúčiky cesnaku
Marináda:
3 PL teriaky omáčky (alebo sójovej omáčky)
2 PL oleja (sezamový je do marinády skvelý)
1 ČL solamylu
Omáčka:
3 PL sladkej čili omáčky
4 PL sójovej omáčky
1 PL medu (alebo javorový sirup)
1 PL bieleho balzamika (alebo ryžový ocot)
3 PL vody
1 strúčik cesnaku
Postup:
Kuracie prsia nakrájame na kocky a naložíme do marinády. Necháme marinovať aspoň pár hodín. Potom sprudka opečieme na troške oleja. Vyberieme a vo výpeku opečieme aj hríby, cesnak a cibuľku. Opečieme, vrátime mäso a zalejeme omáčkou, ktorú sme pred tým vymiešali v miske zo všetkých ingrediencií. Necháme povariť 2 minútky a odstavíme. Posypeme zelenou časťou jarnej cibuľky, môžeme pridať aj čerstvú čili papričku. Podávame s ryžovými rezancami alebo ryžou basmati.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára