utorok 28. apríla 2015

Cícerové kari s kokosovým mliekom



Ultra rýchle cícerové kari...naozaj jednoduché a vynikajúce. Jeho výsledná chuť závisí najmä od kvality použitého korenia. Ja som kúpila výborné v Marks & Spencer.
Toto je taký univerzálny, základný recept. Namiesto cícera sa dá použiť kuracie mäso, alebo aj zelenina...napr. karfiol, zelená fazuľka...
Ingrediencie:
1 konzerva cícera Bonduelle
1 malá konzerva kokosového mlieka (165 ml)
 2 strúčiky cesnaku
1 menšia cibuľa
2 ČL kvalitného hustého paradajkového pretlaku
1 PL citrónovej šťavy
1 ČL javorového sirupu (alebo cukor či med)
1 ČL korenia garam masala
1 ČL kari korenia
(ak nemáme garam masalu použijeme 2 ČL kari korenia)
soľ
Postup:
Na 1 PL oleja opečieme nakrájanú cibuľu a cesnak,  pridáme koreniny, paradajkový pretlak, javorový sirup a chvíľu premiešame. Pridáme prepláchnutý cícer, kokosové mlieko, trochu vody a povaríme 10 minút. Dochutíme citrónovou šťavou a soľou. Podávame s ryžou alebo indickým chlebom naan.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára