pondelok 13. apríla 2015

Cuketové špagety s nivovo-jogurtovou omáčkou



Cuketové špagety sú parádna vec....pokiaľ si strážite príjem sacharidov a máte chuť na cestoviny s omáčkou, tak  ich určite vyskúšajte.... Teraz som ich pripravila so zdravšou verziou nivovej omáčky...a pridala som k tomu aj trochu kuracieho mäsa. Ale výborné sú s paradajkovou alebo bolonskou omáčkou...či jednoducho s cesnakovým olivovým olejom alebo s pestom.....
Obľúbené sú aj v ,,raw“ verzii...to však nie je úplne podľa môjho gusta...ja ich zvyknem pár minút orestovať na kvapke olivového oleja a sú vynikajúce....svieže a chrumkavé...
Ingrediencie pre 2 osoby:
Na cuketové špagety:
2 menšie cukety
1 PL olivového oleja
Na nivovo – jogurtovú omáčku:
1 strúčik cesnaku
100 g nivy alebo gorgonzoly
1 biely grécky jogurt Milko
1 ČL olivového oleja
Kuracie mäso:
Pripravené podľa tohto receptu:
Postup:
Cuketové špagety: Cuketu pomocou špeciálnej škrabky, alebo pomocou ,,špiralizéra“ nakrájame na ,,špagety“. Na panvici rozohrejeme 1 PL olivového oleja,  pridáme cuketu a 2 minúty ju orestujeme. Presunieme na tanier.
Nivovo-jogurtová omáčka: Na 1 ČL olivového oleja opečieme nasekaný cesnak, pridáme na menšie kocky nakrájaný syr a podlejeme troškou vody. Na miernom prívode tepla nivu (alebo gorgonzolu) za občasného miešania roztopíme dokiaľ nebude omáčka úplne hladká.  Odstavíme a vmiešame biely jogurt.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára