pondelok 20. apríla 2015

Expresná zelená špargľa s parmezánom


Toto je nielen vynikajúci recept, ale aj veľmi rýchly. Najdlhší čas zaberie čistenie a šúpanie špargle, ktoré ja teda neznášam......no, ale bez toho to nejde:-)....nie je nič horšie ako drevnatá a vláknitá špargľa...to Vás môže nadlho odradiť od tejto zdravej dobroty.
Ingrediencie pre 2 osoby:
500 g balenie zelenej špargle
1 PL olivového oleja
2-3 PL najemno nastrúhaného parmezánu
Soľ
Postup:
Zo stoniek zelenej špargle odrežeme zo spodnej časti asi 2-3 cm. Túto časť vyhodíme, býva drevnatá.  Zvyšok potom ošúpeme asi do polovice (mladú, tenkú špargľu nešúpeme vôbec). Špargľu presunieme na širšiu panvicu, do ktorej sa zmestí ,,naležato" a  ktorá sa dá prikryť pokrievkou. Osolíme, pridáme olivový olej a 50 ml vody. Zakryjeme a privedieme k varu. Varíme prikryté na strednom plameni 5-7 minút. Potom odokryjeme. Ak ostala v panvici nejaká voda, tak ju prudkým varom vyvaríme. Pridáme parmezán a premiešame, aby sa ním špargľa obalila. Odstavíme a podávame posypané ešte troškou parmezánu  ako prílohu, do šalátov alebo zobkáme ,,len tak“....je to vynikajúce.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára