nedeľa 19. apríla 2015

Vlastná šalátová zmes



Pri všetkej skromnosti :-) toto je naozaj užitočný tip...najmä pre tých, ktorí ,,frčia“ na šalátoch ako ja...
a keď som hladná musím mať šalát hneď a nechce sa mi zakaždým umývať a chystať všetku zeleninu... listové šaláty si preto zvyknem nachystať dopredu, do zásoby,  kvalitne ich uskladním, kde ma ,,čakajú"  pripravené na použitie... čerstvé a svieže aj 2-3 dni. 
Takže ako na to?: nakúpime si rôzne šaláty podľa toho čo nám chutí, resp. čo zrovna majú čerstvé v obchode:-)...napr. ľadový šalát, litlle gem, rukolu, polníček, špenát....(ale len toľko, koľko sme schodní zjesť do 3 dní...ja zvyknem zmiešať max. 2-3 druhy šalátov). Všetky šaláty si dôkladne umyjeme a v osušíme...(najlepšie v odstredivke na šalát). Tie, ktoré treba nakrájame (ľadový, little gem...).  Preložíme do jednej väčšej misy a jemne rukami premiešame....v tejto fáze zvyknem pridať aj nastrúhanú mrkvu, ale nemusí byť....
Môžeme nechať v jednej veľkej mise, alebo si to rozdeliť na jednotlivé porcie do viacerých misiek. Na šalátovú zmes položíme navlhčenú papierovú kuchynskú utierku a nádobu uzavrieme a dáme do chladničky....a potom už len stačí vybrať, preložiť na tanier, pridať nejaký dobrý dressing, syr, sušené paradajky, avokádo, oriešky.... prípadne si k tomu ukuchtiť aj nejaké dobré mäsko a zdravý obed či večera je hneď na stole.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára