piatok 15. mája 2015

Mexický tuniakovo-kuskusový šalát



Ak máte radi šaláty RIO MARE Insalatissime, ale zdajú sa Vám hriešne predražené, tak si kľudne môžete urobiť niečo podobné aj doma. Veľmi variabilné...použite do šalátu zeleninku čo máte radi a čo máte v chladničke. Super  zdravé jedlo do krabičky so sebou na obed.
Ingrediencie:
60 g celozrnného kuskusu
80 g konzerva kvalitného tuniaka
(v olivovom oleji je chutnejší, vo vlastnej šťave zdravší, takže výber nechám na Vás)
½ konzervy červenej fazule v pikantnej omáčke
2 jarné cibuľky
1 mrkva nastrúhaná na ,,zápalky“
50 g mrazenej kukurice
50 g mrazeného hrášku
Zálievka:
1-2 PL kvalitného bieleho octu, soľ
Postup:          
Kuskus pripravíme podľa návodu na obale. Ja ho vždy pripravujem takto: vysypem ho do sklenenej nádoby, osolím alebo ochutím zeleninovým dochucovadlom Alnatura z DM, zalejem vriacou vodou, tak max. 0,5 cm nad úroveň kuskusu, zakryjem potravinárskou fóliou a nechám 10 minút spariť. Potom ,,načechrám“ vidličkou a nechám vychladiť. Vychladnutý kuskus zmiešam s tuniakom, uvarenou a vychladnutou kukuricou a hráškom, nakrájanou cibuľkou, mrkvou a pridám aj pikantnú fazuľu z konzervy. Premiešam, dochutím. Podávam na zeleninovom šaláte. Vynikajúce je pokvapkať celý šalát pred podávaním tekvicovým olejom:-)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára