utorok 12. mája 2015

Šošovicové ,,Chilli con Carne“



Pálivé Chilli con Carne môže byť vynikajúce aj bez mäsa.
Ingrediencie:
100 g drobnozrnnej šošovice
(ja som použila čiernu šošovicu ,,Beluga", super je aj zelená šošovica ,,Puy“)
1 konzerva krájaných paradajok
2 ČL paradajkového pretlaku
1 červená paprika
50 g mrazenej kukurice
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku 
2 bobkové listy
1 ČL cukru alebo javorového sirupu
Čili korenie alebo čerstvá čili paprička
Soľ
Alnatura vegeta z DM
Olivový olej
Postup:
Šošovicu umyjeme a namočíme do vody na pár hodín. Na olivovom oleji opečieme nakrájanú cibuľu, cesnak, čerstvú červenú papriku. Potom pridáme aj precedenú šošovicu, čili korenie (alebo čersvú čili papričku), pretlak, javorový sirup (alebo cukor), konzervované paradajky, bobkové listy a Alnatura vegetu. Podlejeme troškou vody, prikryjeme a dusíme pod pokrievkou asi 30 minút, dokiaľ nebude šošovica mäkká. Pridáme kukuricu a ešte pár minút povaríme. Ak je treba ešte dochutíme soľou, prípadne trošku dosladíme. Na zvýraznenie chuti môžeme pridať pár kvapiek tmavého balzamika. Vhodná príloha je ryža basmati alebo tortilla. Na každú porciu dáme trošku strúhaného syra a lyžičku bieleho jogurtu (alebo kyslej smotany).

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára