piatok 15. mája 2015

Tofu ,,čína“



Ingrediencie:
1 tofu (biele alebo lahôdkové)
200 g hlivy alebo šampiňónov
4 jarné cibuľky
3 strúčiky cesnaku
kúsok červenej papriky
sezamový olej
sezamové semienka
Omáčka:
4-5 PL sójovej omáčky
1 PL medu
1 PL bieleho vínneho alebo ryžového octu
3 PL vody
1 nastrúhaný strúčik cesnaku
kúsok nastrúhaného zázvoru (nemusí byť)
Postup:
Tofu nakrájame na kocky a opečieme do zlatista na troške sezamového oleja. Vyberieme na tanier pridáme ešte trošku oleja a opečieme aj nakrájanú zeleninu. Keď bude opečená prelejeme omáčkou a minútku povaríme aby omáčka zhustla. Vložíme aj opečený tofu syr a jemne premiešame.  Podávame s ryžou basmati alebo s ryžovými rezancami. Posypeme sezamovými semienkami.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára