utorok 16. júna 2015

Dve variácie cuketovej omáčky na cestoviny



Dnes som na obed pripravila 2 rýchle cuketové omáčky na cestoviny....Jednu akože ,,zdravú“ pre mňa :-) ...s jogurtom a čerstvým krémovým syrom a jednu ,,klasickú“ pre manžela...so smotanou a parmezánom. Nakoniec som ochutnala aj jednu aj druhú:-)....obe boli úžasne krémové a naozaj vynikajúce...... Jogurtová  ľahšia a sviežejšia a smotanová sýtejšia, lahodná a jemne nasladlá. Paráda :-)
So smotanou  a parmezánom:
Ingrediencie pre 2 osoby:
1 mladá cuketa
4 strúčiky cesnaku
Sladká smotana
50 g parmezánu
soľ
Olivový olej
Postup:
V panvici rozohrejeme olivový olej a pridáme nasekaný cesnak, chvíľu opečieme a pridáme nahrubo nastrúhanú cuketu (nešúpeme ju!). Maximálne 2 minútky opečieme, aby cuketa ostala chrumkavá a nestala sa z nej ,,kaša“. Zalejeme smotanou a pridáme strúhaný parmezán. Premiešame a prehrejeme. Dochutíme soľou.  Premiešame s cestovinami. Podávame posypané píniovými orieškami a hoblinkami parmezánu.

S jogurtom a čerstvým krémovým syrom:
Ingrediencie pre 2 osoby:
1 mladá cuketa
4 strúčiky cesnaku
1 biely jogurt
2 PL čerstvého krémového syra (Cream cheese)
soľ
Olivový olej
Postup:
V panvici rozohrejeme olivový olej a pridáme nasekaný cesnak, chvíľu opečieme a pridáme nahrubo nastrúhanú cuketu (nešúpeme ju!). Maximálne 2 minútky opečieme, aby cuketa ostala chrumkavá a nestala sa z nej ,,kaša“. Pridáme čerstvý krémový syr a premiešame ho aby sa  rozpustil. Odstavíme z prívodu tepla a vmiešame biely jogurt.  Dochutíme soľou. Premiešame s cestovinami. Podávame posypané čili vločkami a prípadne aj hoblinkami parmezánu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára