štvrtok 4. júna 2015

Kuracie mäso v sezamovej marináde



Veľmi dobrá kombinácia chutí...Sezamový olej, med, sójová omáčka  a cesnak  spolu perfektne ladia a vytvoria naozaj vynikajúcu marinádu v ktorej sa potom mäso aj pečie a tak vznikne výborná, chuťovo výrazná omáčka.
Robila som aj pre väčšiu skupinu ľudí...množstvá všetkých ingrediencií som prispôsobila  a malo to naozaj veľký úspech:-). Mäso som podávala s pečenými zemiakmi a so šalátom... ale je to super aj s ryžou.
Ingrediencie:
600 g vykostených kuracích stehien
Marináda:
2 roztlačené strúčiky cesnaku
3 PL sójovej omáčky
2 ČL medu
3 PL sezamového oleja
1 PL sezamových semienok
1 ČL gyros korenia alebo grilovacieho korenia
Postup:
V sklenenej mise vymiešame všetky suroviny na marinádu a naložíme si do nej kuracie mäso, ktoré prekrojíme na menšie kúsky (také menšie rezníky). Necháme v marináde pár hodín, najlepšie cez noc. Preložíme ho aj s marinádou do menšej zapekacej misky, aby tam bolo ,,natesno“, potom sa pečením tak nevysuší a ostane šťavnatejšie. Dáme piecť na 30-40 minút do rúry vyhriatej na 190 stupňov. Pred koncom prepneme rúru na grilovanie a necháme ešte pár minút zapiecť.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára