utorok 9. júna 2015

Šalát s tekvicovým olejom



Tekvicový olej dokáže neskutočne dochutiť akýkoľvek šalát. Stačí už len pridať pár kvapiek kvalitného bieleho vínneho octu alebo balzamika a fantastický dressing je hotový... jeho chuť ešte dotiahneme k dokonalosti s nasucho opečenými tekvicovými semienkami.....jednoduché a vynikajúce....
Ingrediencie:
Šalátový mix: rukola, špenát, ľadový šalát, lollo rosso
Sušené paradajky
Avokádo (nemusí byť)
Parmezán
Tekvicové semienka
Zálievka:
1-2 PL tekvicového oleja, 1 PL kvalitného bieleho vínneho octu alebo balzamika, pár kvapiek javorového sirupu (nemusí byť), soľ
Postup:          
Umytý a osušený šalátový mix dáme do misy a pridáme nakrájané sušené paradajky a avokádo (ak ho dávame). Pokvapkáme tekvicovým olejom, octom a prípadne aj javorovým sirupom, mierne osolíme a jemne premiešame. Nakoniec navrch pridáme nasucho opečené tekvicové semienka a pár hoblinek parmezánu. Perfektná príloha alebo aj samostatné jedlo:-)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára