streda 3. júna 2015

Zdravé zapekané müsli


V obchodoch dostať rôzne zapekané müsli sú však plné tuku, cukru a konzervantov. Pritom je to také jednoduché si ich zdravšiu verziu urobiť doma a použiť ingrediencie čo máte radi,  respektíve si do nich pridať rôzne zdravé veci ako sú napr. rôzne semienka, orechy alebo kvalitné celozrnné vločky.  Malá chvíľka prípravy a pečenia v rúre a máme zabezpečené kvalitné, chutné raňajky na celý týždeň dopredu. Po vychladnutí ich treba presunúť do vzduchotesnej nádoby a potom už len každé ráno nasypať  2-3 lyžice na biely alebo ovocný jogurt a kvalitné plnohodnotné raňajky sú hotové.
Ingrediencie na 2 porcie:
1 hrnček celozrnných vločiek
½ hrnčeka orechov (mandle, lieskovce, vlašské orechy)
2 PL semienok (sezamové, slnečnicové, chia)
2 PL kokosu
2 PL medu
3 PL kokosového oleja (alebo normálneho masla)
½ ČL  škorice
Postup:
Med si rozpustíme s kokosovým olejom v menšom hrnci. Celozrnné vločky, semienka, kokos, škoricu  a nasekané orechy premiešame v mise a zalejeme roztopeným medom z kokosovým olejom. Premiešame. Zapekaciu misku si vyložíme papierom na pečenie a pridáme zmes a dáme piecť do rúry vyhriatej na 160 stupňov asi 30 minút dokiaľ müsli nezačnú zlatnúť. Počas pečenia pravidelne premiešavame, aby prepiekli rovnomerne.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára