pondelok 27. júla 2015

Zapekané baklažánové kolieska



Vynikajúca, rýchla a zdravá letná večera... ešte pohár dobrého, vychladeného vínka k tomu:-).....aj ,,mäsožravci“ sa budú zalizovať:-)
Ingrediencie pre 2 osoby:
1 baklažán
2-3 zrelé paradajky
1 mozzarella
parmezán
Soľ
Oregano
Olivový olej
Postup:
Baklažán nakrájame na 0,5 cm kolieska, osolíme z oboch strán a necháme chvíľu postáť. Potom poutierame kuchynskou servítkou tekutinu, ktorú baklažán ,,vypotil“. Kolieska poukladáme do zapekacej misky (na dno môžeme dať papier na pečenie). Pokvapkáme olivovým olejom, posypeme oreganom a na každé koliesko položíme plátok paradajky a plátok mozzarelly. Celé ešte posypeme troškou strúhaného parmezánu. Dáme zapekať do rúry vyhriatej na 200 stupňov na 20 minút. Baklažán musí byť riadne prepečený a mäkký...surový baklažán nie je bohviečo....

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára