utorok 11. augusta 2015

Pečené ovocie



Super spôsob ako perfektne využiť sezónne ovocie, ktoré už nie je úplne ,,fresh“.
Ingrediencie:
1 kg ovocia slivky, nektárinky, broskyne, ringloty...akékoľvek ovocie s kôstkou
Škorica (celá alebo mletá)
Šťava z ½ citrónu
Postup:
Ovocie umyjeme, rozpolíme a vyberieme kôstku. Premiešame s brezovým cukrom, škoricou a citrónovou šťavou. Presypeme do zapekacej misky a vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov na 15-20 stupňov...dokiaľ nám ovocie nepustí šťavu a trochu nezmäkne. Podávame horúce na vanilkovej zmzline alebo vychladnuté na bielom jogurte. Posypeme nasucho opečenými mandľovými lupienkami.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára