streda 7. októbra 2015

Kuracie prsia v medovo-horčicovej omáčke



Milujem kombináciu med-horčica...či už ako dressing na šalát alebo ako omáčku k mäsu. V tomto prípade som použila kuracie prsia, ale s rovnakým úspechom sa dá použiť akékoľvek iné mäso: napr. bravčová panenka, losos, kuracie vykostené stehná....Taktiež s druhmi horčice sa dá experimentovať ....super je aj dijonská, ja ale v tejto omáčke najviac preferujem hrubozrnnú horčicu...bežne ju mávajú v Lidli, výborná kvalita je aj značka Maille.
A smotanu môžeme pridať alebo nemusíme...obe verzie sú výborné:-)
Ingrediencie:
2 kuracie prsia
3 ČL hrubozrnnej horčice
3 ČL medu
200 ml smotany na varenie (nemusí byť)
soľ
korenie na gyros alebo kebab (bez glutamanu)
olivový olej
Postup:
Kuracie mäso nakrájame na menšie ,,rezníky" osolíme, okoreníme gyros alebo kebab korením a opečieme na panvici na troche olivového oleja z obidvoch strán, tak aby bolo mäso riadne prepečené. Vyberieme z panvice a do výpeku pridáme horčicu a med, jemne premiešame, pridáme trošku vody a prevaríme. Vrátime do panvice mäso a prehrejeme. Teraz môžeme pridať smotanu na varenie. Aj bez pridania smotany je omáčka výborná ale so smotanou je nádherne krémová a jemná. Vynikajúce s ryžou, cestovinami, zemiakmi alebo len s parenou zeleninou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára