streda 28. októbra 2015

Šošovicové kari s hokajdom



Povôdne som chcela ísť robiť cícerové kari, ktoré je úžasné a už sa mi naň zbiehali slinky, keď som zistila, že cícer nemám....Našťastie som našla šošovicu Bonduelle... v chladničke kúsok  hokajdo tekvice a čerstvý špenát...a tak vznikla moja nová verzia úplne fantastického vegetariánskeho kari.
Ingrediencie:
1 konzerva šošovice Bonduelle (jasné, že môžeme použiť aj namočenú a uvarenú, pokiaľ to hlad dovolí)
1/2 tekvice hokajdo
2 hrste špenátu
1 malá konzerva kokosového mlieka (165 ml)
2 strúčiky cesnaku
kúsok čerstvého zázvoru
2 ČL kvalitného hustého paradajkového pretlaku
1 ČL citrónovej šťavy
1 ČL javorového sirupu (alebo cukor či med)
1 ČL korenia garam masala
2 ČL kari korenia
(ak nemáme garam masalu použijeme 3 ČL kari korenia)
soľ
Postup:
Na 1 PL oleja opečieme nakrájaný zázvor a  cesnak,  pridáme koreniny, paradajkový pretlak, javorový sirup a chvíľu premiešame. Pridáme scedenú šošovicu, na kocky nakrájanú hokajdo tekvicu, podlejeme 2 Dcl vody a povaríme 10 minút. Prilejeme kokosové mlieko a ešte chvíľu povaríme. Pridáme špenát, vmiešame a odstavíme. Dochutíme kvapkou citrónovej šťavy a soľou. Podávame s ryžou alebo indickým chlebom naan.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára