štvrtok 19. novembra 2015

Bolonské cuketové ,,špagety“


Ingrediencie:
Omáčka:
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1-2 mrkvy
4 ČL paradajkového pretlaku
1 konzerva krájaných paradajok
400 g mletého hovädzieho mäsa
Olivový olej
Soľ
Talianske bylinky
Cuketové špagety:
1-2 cukety
Soľ
Olivový olej
Postup:
Omáčka: Na olivovom oleji opečieme najemno nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme mleté mäso a opečieme ho. Po chvíli pridáme aj najemno nastrúhanú mrkvu, pretlak, konzervované paradajky, premiešame, dochutíme soľou a bylinkami a necháme pod pokrievkou na miernom ohni dusiť aspoň 2 hodiny. 
Cuketové špagety: Neošúpanú cuketu si nastrúhame špeciálnou  škrabkou  na ,,špagety“. (alebo obyčajnou škrabkou na zemiaky – to nám vzniknú cuketové ,,tagliatelle"). Špagety opečieme na kvapke olivového oleja. (môžeme podávať aj surové). Podávame posypané parmezánom alebo s olivami.

1 komentár:

  1. Tak toto je výborný recept ako pre mňa stvorený...fakt. Teším sa, kedy ho vyskúšam :-).

    OdpovedaťOdstrániť