nedeľa 8. novembra 2015

Karfiolový ,,kuskus“ so zeleninou



Nedávno som niekde objavila super spôsob ako si doma rýchlo pripraviť karfiolový ,,kuskus“. Chutí výborne aj samostatne ako príloha, (perfektne nahradí pšeničný kuskus alebo ryžu) ale dá sa aj kombinovať s akoukoľvek zeleninou, syrmi, orechmi, mäsom....
Pri príprave je dôležité karfiol rozmixovaný na ,,kuskus“ spariť/uvariť v mikrovlnke, vďaka čomu ostane nadýchaný, ľahučký a stratí svoj typický sírny zápach.  Pokiaľ mikrovlnku nepoužívate, pripravíte ho tak, že ružičky karfiolu najskôr uvaríte do polomäkka nad parou a až potom rozmixujete.
Ingrediencie pre 2 osoby:
1/2 karfiolu
100 g šampiňónov
Hrsť mrazeného hrášku
Hrsť mrazenej kukurice
1 mrkva
1 strúčik cesnaku
Olivový olej
soľ
Postup:
Karfiol rozoberieme na ružičky a vložíme do mixéra (food procesora) a rozmixujeme na konzistenciu kuskusu...bude to trvať len chvíľočku, pozor, aby sme z neho neurobili kašu. Presunieme ho do sklenenej nádoby vhodnej do mikrovlnky a ,,vlníme“ 6 minút...každé 2 minúty premiešame. Medzitým na kvapke olivového oleja opečieme šampiňóny  s cesnakom a podusíme do mäkka. Pridáme kukuricu, hrášok a ešte chvíľu dusíme. Nakoniec pridáme mrkvu nakrájanú na tenké prúžky (julienne), premiešame a odstavíme. Mrkva sa trochu uvarí zbytkovým teplom, ale ostane chrumkavá. Teraz jemne vmiešame aj karfiolový ,,kuskus“ a trošku dosolíme. Môžeme ochutiť sójovou omáčkou, alebo posypať syrom, tekvicovými alebo slnečnicovými semienkami....ja som pridala ešte sušené paradajky:-)

1 komentár:

  1. a zase niečo super...držím sa 90DD a tvoje recepty mi úžasne sedia. Človek už niekedy nevie, čo si uvariť, čo s čím ešte neskombinoval :-D. Takže dík za inšpirácie :-).

    OdpovedaťOdstrániť