štvrtok 5. novembra 2015

Pečené batáty s parmezánom a jogurtovým dressingom



Batáty alebo sladké zemiaky patria k najvýživnejším druhom zeleniny. Sú výborným zdrojom zdravých sacharidov, sú plné antioxidantov, obsahujú  množstvo vitamínov a sú bohaté na železo a draslík. Určite ich pred tepelnou úpravou nešúpte, aby ste v nich uchovali čo najviac vlákniny a betakaroténov. Majú úžasnú nasladlú chuť a v kombinácii so slaným parmezánom sú naozaj výborné. Hodia sa ako samostatné jedlo alebo ako zdravá príloha.
Ingrediencie pre 2 osoby:
2 väčšie batáty
Pizza korenie (nejaké kvalitné bez glutamanu)
Červená mletá paprika
2 PL najemno nastrúhaného parmezánu
Soľ
Olivový olej
Jogurtový dressing:
1 grécky biely jogurt
2 ČL tatárskej omáčky (nemusí byť)
1 ČL dijonskej horčice
1 PL citrónovej šťavy
Sušený cesnak (alebo 1 roztlačený strúčik)
Soľ
Postup:
Batáty umyjeme a nakrájame na kocky. Vysypeme do zapekacej misky, ktorú si pred tým vyložíme papierom na pečenie. Pridáme pizza korenie,  červenú papriku, soľ a olivový olej. Premiešame a posypeme strúhaným parmezánom. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov na 30 minút.
Podávame s jogurtovým dressingom, ktorý si vymiešame zo všetkých ingrediencií.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára