sobota 7. novembra 2015

Šampiňóny plnené krémovým špenátom



Kombinácia šampiňónov s krémovým, cesnakovým špenátom je úplne božská. Čím väčšie šampiňóny zoženiete, tým lepšie... úplne parádne sú portobello....ale aj hnedé krémové šampiňóny sú fajn. Výborné ako ľahká večera.
Ingrediencie pre 2 osoby:
400 g šampiňónov
200 g baby špenátu
2 strúčiky cesnaku
2 PL krémového čerstvého syra (cream cheese)
Jemne strúhaný parmezán na posypanie
Soľ
Olivový olej
Postup:
Šampiňóny očistíme a odstránime z nich nožičky (tie môžeme použiť do iného jedla, napríklad do polievky alebo rizota...). Na kvapke olivového oleja opečieme nadrobno nasekaný cesnak, pridáme špenát, ktorý si pred tým poprekrajujeme na menšie kúsky. Keď špenát zmenší svoj objem, odstavíme, pridáme krémový syr, jemne osolíme a premiešame. Touto zmesou naplníme hlavičky šampiňónov. Posypeme strúhaným parmezánom a vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov na 15 minút, potom prepneme na gril a necháme ešte 5 minút zapiecť.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára