utorok 3. novembra 2015

Zeleninové fašírky s quinoa



Opäť niečo z mojej obľúbenej ,,obilniny“ QUINOA.
Ingrediencie na cca 10 placiek:
60 g quinoi
2 menšie mrkvy
1 petržlen
kúsok zeleru
1 menšia cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1 mozzarela nakrájaná na maké kocky alebo iný syr (nastrúhaný eidam, parmezán, chedar...)
1 vajce
Postup:
Quinou uvaríme podľa návodu na obale alebo podľa tohto návodu: Quinoa, základná príprava. Na oleji opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu a nasekaný cesnak. Pridáme najemno nastrúhanú mrkvu, petržlen a zeler. Osolíme a podusíme 5-10 minút. Zeleninu zmiešame s uvarenou quinoou a necháme vychladnúť. Pridáme rozšľahané vajce, syr a premiešame. Pekáč vystelieme papierom na pečenie, potrieme ho olejom a vytvarujeme placky/fašírky. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 190-200 stupňov na 20-30 minút, dokiaľ nám mierne nezozlatnú. Podávame so šalátom, prípadne si k nim môžeme urobiť nejaký jogurtový dressing.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára