utorok 26. januára 2016

Tri rýchle zeleninové večere



Neviem ako Vám, ale mne v  zime šaláty z čerstvej zeleniny ,,neberú“. Radšej si dám udusenú/naparenú teplú zeleninku s nejakým dobrým roztekajúcim sa syrom. Hmmmm:-)
Karfiol s bryndzou
Ingrediencie pre 2 osoby:
500 g čerstvého karfiolu
1 cibuľa
3 strúčiky cesnaku
Olivový olej
150 g bryndze
Soľ
Postup:
Na olivovom oleji opečieme na plátky pokrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme na menšie ružičky nakrájaný karfiol, podlejeme 0,5 dcl vody, osolíme, premiešame, prikryjeme a dusíme pod pokrievkou 10 minút. Potom odstavíme a jemne vmiešame bryndzu. Hneď podávame. 

Zelená fazuľka s kozím syrom
Ingrediencie pre 2 osoby:
500 g mrazených zelených alebo žltých fazuliek Bonduelle
1 cibuľa
3 strúčiky cesnaku
150 g krémový kozí syr (majú v Lidli)
1 ČL sójovej omáčky (alebo soľ)
Olivový olej
Postup:
Na olivovom oleji opečieme na plátky pokrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme zelené/žlté fazuľky, podlejeme 0,5 dcl vody, pridáme sójovú omáčku, premiešame, prikryjeme a dusíme pod pokrievkou 5-10 minút. Odstavíme a jemne vmiešame krémový kozí syr.  Hneď podávame. 

Brokolica s cesnakom a parmezánom
Ingrediencie pre 2 osoby:
500 g čerstvej brokolice
4 strúčiky cesnaku
50 g parmezánu
Olivový olej
Postup:
Brokolicu rozoberieme na menšie ružičky a dáme do parného hrnca ,,naprariť“ na pár minút (max 5 aby ostala chrumkavá). Medzitým si na olivovom oleji opečieme na plátky pokrájaný a cesnak. Pridáme naparenú brokolicu a premiešame ju s cesnakovým olejom. Posypeme na plátky nastrúhaným parmezánom, odstavíme a prikryjeme. Necháme parmezán zvyškovým teplom trochu roztopiť.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára