piatok 15. januára 2016

Trochu zdravšie fašírky





Fašírky u nás dosť obľúbené, robím ich naozaj dosť často…pre moje deti je to  ideálny ,,finger food“.…skúsila som ich teraz urobiť trochu zdravšie (bez lepku a bez laktózy) a dopadlo to celkom dobre:-)…žiadna strúhanka, či v mlieku namočený biely rožok,  ale..…nastrúhaná mrkva. Dôverujte mi… naozaj sú parádne:-)
Ingrediencie:
300 g mletého bravčového mäsa zo stehna (alebo z morčacieho stehna, kuracích stehien alebo aj z hovädzieho mäsa)
1 vajce (môžete vynechať, aj bez neho výborne držia tvar, ale vďaka vajíčku budú trochu jemnejšie a šťavnatejšie)
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
2 mrkvy
1/4 ČL mletej rasce
1/2 ČL majoránky
1 ČL sladkej červenej papriky
Olivový olej
Soľ
Postup:
Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno a opečieme domäkka na kvapke olivového oleja. Pridáme  spolu s koreninami a najemno nastrúhanou surovou mrkvou k mletému mäsu. (Ak máme aspoň trochu možnosť, tak si mleté mäso pripravíme doma. Kupované mleté mäso za veľa nestojí a hlavne ani neviete čo tam máte pomleté). Osolíme a pridáme aj rozšľahané vajce. Poriadne premiešame (keď pridáme vajce hmota trochu zredne). Rukou alebo lyživou vytvarujeme menšie fašírky a poukladáme na plech vyloženým papierom na pečenie, ktorý si potrieme olivovým olejom. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 190-200 stupňov na 15-20 minút. V polovici pečenia fašírky otočíme.
Alebo môžeme na troške oleja vysmažiť na panvici.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára