štvrtok 4. februára 2016

Cícerovo-cviklová nátierka/dip



Vynikajúca nátierka na celozrnné pečivo alebo ako dip k zelenine. Inšpiráciu som našla v hotovej nátierke z Lidla...urobiť si ju doma presne podľa chuti je úplne rýchle a jednoduché.
Ingrediencie:
200 g uvareného cícera (môžete použiť aj sterilizovaný)
200 g uvarenej/upečenej cvikle
(môžete použiť aj sterilizovanú, ja som použila cviklu z môjho jednoduchého cviklového šalátu, ktorý máme u nás stále v chladničke)
2 PL čerstvého krémového syra Cream Cheese (ak chcete vegánsku verziu použite 1 PL sezamovej Tahini pasty)
1-2 PL citrónovej štavy alebo tmavého balzamika (vynechajte ak použijete sterilizovanú cviklu, alebo cviklový šalát)
1 strúčik cesnaku
soľ
Postup:
Všetky ingrediencie vložíme do mixéra a poriadne dohladka pomixujeme. Pred podávaním môžeme posypať nasucho opečenými tekvicovými a slnečnicovými semienkami.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára