nedeľa 28. februára 2016

Kuracie mäso v medovo-kurkumovej marináde



Výborná marináda na mäso....med na mäse pri opekaní mierne skaramelizuje....kurkuma je úžasné a veľmi zdravé korenie, ktoré dodá mäsu fantastickú chuť a hlavne farbu.
Ingrediencie:
500 g kuracieho mäsa (vykostené stehná alebo prsia)
Olivový olej
Marináda:
1 ČL mletej kurkumy
1 PL medu
2 PL olivového oleja
3 strúčiky cesnaku
soľ
Postup:
Kuracie mäso nakrájame na kúsky a naložíme do marinády. Môžeme nechať chvíľu postáť. Opečieme  na troške olivového oleja do zlatista. Mäso musíme opekať nie dusiť, aby bolo chrumkavé a skaramelizované, preto ak robíme viac mäsa, tak opekáme postupne. Podávame napríklad s grilovanou zeleninou.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára