streda 23. marca 2016

Medovo-citrónový losos s hráškovo-špenátovým pyré

Zdravý jarný obed ako ,,vyšitý“. :-)
Ingrediencie na 2 porcie:
Na medovo-citrónového lososa:       
2 filety lososa
Soľ
Olivový olej
1 PL medu
1 PL citrónovej šťavy
Na hráškovo-špenátové pyré:
200 g mrazeného jemného hrášku (Bonduelle je super)
120 g baby špenátu
1 šalotka (alebo menšia cibuľa)
2 strúčiky cesnaku
Olivový olej
1 ČL masla
1 ČL citrónovej šťavy
Soľ
Postup:
Losos: Na panvici rozohrejeme olivový olej a pridáme osoleného lososa. Opečieme z každej strany, tak aby losos ostal v strede ružový a šťavnatý (najdlhšie opekáme zo strany kde je koža). Potom každý filet pokvapkáme medom a citrónovou šťavou, prikryjeme a odstavíme. Necháme postáť. Losos v zbytkovom teple ešte trošku dôjde a z medu a citrónu sa vytvorí úplne famózna ,,glazúra“. (Lososa vo vzniknutej omáčke ešte trošku ,,pováľame:-)) 
Hráškovo-špenátové pyré: V hrnci rozohrejeme olivový olej s maslom a opečieme na ňom najemno nasekanú cibuľu a cesnak. Pridáme mrazený hrášok a chvíľu podusíme dokiaľ nezmäkne. Potom vložíme aj umytý a osušený špenát a necháme  ,,zvädnúť“. Celú zeleninu premiestnime do mixéra, pridáme trošku soli  a 1 ČL citrónovej šťavy a poriadne rozmixujeme. Podávame spolu s opečeným lososom. Môžeme pridať ešte nejakú dusenú zeleninku, alebo varené zemiaky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára