utorok 22. marca 2016

Polievka z medvedieho cesnaku s opečeným tofu



Keďže je teraz sezóna medvedieho cesnaku a všade o ňom čítam aký je zdravý a ako ho teraz treba jesť, tak som z neho skúsila polievku. Bola naozaj výborná, lahodná a jemne cesnaková.
Chcela som do nej pridať nejaké zdravé bielkoviny, tak som opiekla lahôdkové tofu a spolu to bolo vynikajúce a veľmi sýte......na obmenu môžete pridať varené vajíčko, strúhaný parmezán....alebo si ju dať len tak:-)
Ingrediencie na 2 porcie:
1 viazanička medvedieho cesnaku
1 zemiak
1 petržlen
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
600 ml vody (alebo domáceho vývaru)
Soľ
1 lahôdkové tofu
Olivový olej
Postup:
Na oleji opečieme cibuľu, cesnak. Pridáme na malé kocky nakrájaný petržlen a zemiak. Zalejeme vodou (alebo vývarom) a povaríme domäkka. Odstavíme a pridáme nasekaný medvedí cesnak. Prikryjeme, aby cesnak trochu ,,zvädol“. Poriadne rozmixujeme. Dosolíme podľa chuti.
Medzitým si na kvapke olivového oleja opečieme na kocky nakrájané lahôdkové tofu. Trošku tiež osolíme. Podávame na rozmixovanej polievke.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára