pondelok 11. apríla 2016

Portobello ,,pizze“



Tak toto je vážne dobrota...chutí to ešte lepšie ako to vyzerá:-). Portobello sú úplne fantastické steakové šampiňóny. Úžasne chutia aj grilované s cesnakovým maslom. 
Ingrediencie pre 2 osoby:
4 portobello šampiňóny
1 mozzarella
2 PL parmezánu
Cherry paradajky
Olivový olej
Soľ
Pizza omáčka (môžete kúpiť aj hotovú):
3 strúčiky cesnaku
1 konzerva lúpaných paradajok
Štipka cukru (môžete vynechať)
Pizza korenie (alebo len bylinky: oregano, bazalka...)
Olivový olej
Soľ 
Postup:
Šampiňóny portobello očistíme, odstránime nožičky a trochu vydlabeme. (nožičky a vydlabané vnútro už nebudeme teraz potrebovať, ale určite nevyhadzujte, použite do krémovej šampiňónovej omáčky, alebo si urobte hríbovú praženicu). Vydlabané hríby položíme do zapekacej misky, mierne osolíme, pokvapkáme olivovým olejom a dáme predpiecť do rúry vyhriatej na 200 stupňov na 20 minút. Medzitým uvaríme rýchlu paradajkovú pizza omáčku: na kvapke olivového oleja opečieme nasekaný cesnak, pridáme konzervované paradajky, soľ, cukor a povaríme 5-10 minút. Rozmixujeme.
Predpečené portobello vyberieme z rúry a do každého klobúčika dáme 2-3 PL pizza omáčky, na kocky nakrájanú mozzarellu, cherry paradajky a všetko jemne posypeme parmezánom. Vrátime do rúry, prepneme na grill a grilujeme cca 15 minút (dokiaľ nezačne syr zlatnúť). Vynikajúce s rukolovým šalátom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára