piatok 1. apríla 2016

Zemiaky s bryndzovo-špenátovou plnkou



Ingrediencie:
8 zemiakov
1 bryndza (alebo čerstvý syr – Cream cheese, kozí syr)
2 PL čerstvo nastrúhaného parmezánu
1 balenie baby špenátu (120 g)
1 cibuľa
3 strúčiky cesnaku
Olivový olej
Postup:
Umyté zemiaky uvaríme v osolenej vode domäkka. Necháme vychladnúť, prekrojíme na polovicu a vydlabeme vnútro. Na olivovom oleji opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme umytý špenát, ktorý si poprekrajujeme na menšie kúsky. a chvíľu spolu podusíme a odstavíme. V mise poriadne vymiešame vydlabané vnútro zemiakov s bryndzou (alebo čerstvým syrom) a poduseným špenátom. Dochutíme soľou. Touto zmesou naplníme vydlabané zemiaky. Položíme na zapekaciu misku, posypeme parmezánom a pod grilom v rúre vyhriatej na 190stupňov zapekáme 20 minút. Podávame so šalátom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára