nedeľa 19. júna 2016

Morčacie fašírky (burgre) so sušenými paradajkami



Nedeľná grilovačka u nás:-) Sušené paradajky, parmezán, opečená cibuľka s cesnakom výborne ochutia diétne morčacie mäso.
Deti si  mäsko radi dávajú so šalátom do opečených žemlí ... pre mňa s čerstvou a grilovanou zeleninou  a k tomu ešte pár plátkov grilovaného halloumi....
Ingrediencie:
500 g pomletého morčacieho mäsa
(použila som vykostené morčacie stehno a doma pomlela na mlynčeku)
1 cibuľa
3 strúčiky cesnaku
3 PL strúhaného parmezánu
5 sušených paradajok nakladaných v olivovom oleji
1/2 ČL grilovacieho korenia (nemusí byť)
Olivový olej
Postup:
Na panvici rozohrejeme 2 PL oleja, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Mierne osolíme a na miernom plameni opekáme 10 minút (cibuľka a cesnak musia zmäknúť a mierne zhnednúť). Pridáme k pomletému morčaciemu mäsu spolu s parmezánom a nadrobno posekanými sušenými paradajkami. Môžeme dochutiť troškou grilovacieho korenia. Poriadne premiešame a mokrými rukami vytvarujeme fašírky (burgre). Opečieme na panvici alebo ugrilujeme na grile. Morčacie mäso je hotové rýchlo, tak ho neprepečte, aby hamburgery ostali šťavnaté. 
 




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára