streda 8. júna 2016

Šalát s grilovaným lososom a ľahkým horčicovým dressingom



Rýchly šalát na ktorý Vám stačí pár ingrediencií.
Ingrediencie na 2 porcie:
Mix šalátových listov
200 g lososa
sušené paradajky nakladané v olivovom oleji
Soľ
Olivový olej
Zálievka:
2 PL oleja z vlašských orechov (alebo olivový olej), 1 ČL jemnej dijonskej horčice (Maille), 1 ČL medu, 1-2 PL jablčného octu (alebo bieleho vínneho octu), 1 malý strúčik cesnaku, soľ
Postup:          
Lososa nakrájame na menšie kúsky, osolíme a opečieme na kvapke olivového oleja zo všetkých strán (opekáme len krátko, aby sme ho neprepiekli).
Dressing: v miske vymiešame horčicu, med, ocot, roztlačený cesnak, soľ a za stáleho miešania pridávame po kvapkách orechový olej, aby nám vznikla emulzia. Dresing prelejeme cez šalátové listy a premiešame. Pridáme  nakrájané sušené paradajky a opečeného lososa. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára