štvrtok 30. júna 2016

Šalát s kuracími pečienkami



Kuracie pečienky až tak často nekupujem...keď už... tak z nich robím famóznu domácu paštétu (každý kto ju u nás ochutnal si pýtal recept) alebo ich narýchlo opečiem a šupnem na šalát :-)
Ingrediencie na 2 porcie:
Mix šalátových listov
300 g kuracích pečienok
1 PL javorového sirupu (nemusí byť)
Soľ
Olivový olej
Slnečnicové semienka
Zálievka:
2 PL olivového oleja, 1 ČL jemnej dijonskej horčice (Maille), 1-2 PL octu (balzamikový, vínny, jablčný...), soľ – všetko spolu vymiešame
Postup:          
Kuracie pečienky dôkladne očistíme od žiliek a nakrájame na väčšie kúsky. Šalátové listy umyjeme, osušíme  a zmiešame so zálievkou. Na panvici rozohrejeme olej a pečienky (nesolíme ich) na ňom sprudka opečieme zo všetkých strán. Potriasame panvicou, aby sme ich pootáčali. Pečienky sa nemôžu začať dusiť. (Vnútri musí byť pečienka prepečená ale stále musí ostať šťavnatá a mierne ružová.) Potom odstavíme a osolíme. Môžeme pridať aj trochu javorového sirupu a jemne vo vzniknutej šťave premiešať. Pridáme na šalát. Posypeme nasucho opečenými slnečnicovými semienkami.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára