utorok 19. júla 2016

Cuketové carpaccio



Prvýkrát som cuketové carpaccio ochutnala na dovolenke a úplne som si ho zamilovala. Je to vynikajúca, svieža, chrumkavá a ľahká príloha…vhodná aj na grilovačku.
Podstatné pri tomto recepte je mať mladú a čerstvú cuketu….v tomto období by to nemal byť problém:-).
Ingrediencie na 2 porcie:
1 menšia mladá cuketa
1-2 PL najemno nastrúhaného parmezánu (kľudne môžete vynechať, aj tak to bude super)
Soľ
1 PL citrónovej šťavy
2 PL olivového oleja (dala som obyčajný olivový olej, nie extra panenský, lebo ten je príliš aromatický)
Postup:          
Umytú cuketu nakrájame na tenučké plátky, ktoré poukladáme na tanier. Trošku osolíme. V miske zmiešame olivový olej a citrónovú šťavu. Týmto jemným dressingom rovnomerne pokvapkáme plátky cukety. Posypeme parmezánom. Hneď podávame.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára