streda 20. júla 2016

Cviklové carpaccio



Ešte jedno moje obľúbené zeleninové carpaccio:-) Použite mladú, novú cviklu...a určite nevynechajte slaný feta syr, ktorý vynikajúco kontrastuje s jej sladkou chuťou.  
Ingrediencie na 2 porcie:
2-3 menšie mladé cvikle
3-4 PL tmavého vínneho alebo balzamikového octu
40 g feta syru
Hrsť rukoly a/alebo polníčku
1 ČL tekvicového alebo olivového oleja
Nasucho opečené slnečnicové alebo tekvicové semienka
Soľ
Postup:          
Cvikle ošúpeme a nakrájame/nastrúhame na tenučké plátky. Dáme variť nad paru na 10 minút. Presunieme do uzatvárateľnej misy (najlepšie sklenenej), osolíme a pokvapkáme tmavým vínnym octom (alebo balzamikovým). Necháme trochu postáť a namarinovať (najlepšie cez noc). Potom poukladáme na tanier a posypeme nadrobeným feta syrom. Rukolu a/alebo polníček premiešame s tekvicovým alebo olivovým olejom a položíme do stredu taniera. Posypeme semienkami a hneď podávame ako prílohu alebo ako samostatné jedlo.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára